Hoe krijg ik mijn bedrijven rendabel?

Een paar dagen geleden ontving ik deze vraag via LinkedIn:

“Hoe heb jij jouw huidige business opgezet? En die vraag komt omdat jij blijkbaar heel goed bent in bedrijven opzetten en het financieel rendabel maken. Ik zelf blijk na 15 jaar ondernemen nog niet door te hebben hoe het werkt om het financieel rendabel te krijgen/houden. Zou je mij met jouw visie en ervaring een steuntje in de rug kunnen/willen bieden voor de volgende stap? Groetjes, Bianca.”

Natuurlijk geef ik hier graag antwoord op. Mijn antwoord werd steeds langer en langer, waardoor ik heb besloten om er een videoserie van te maken. Op deze manier kan ik er ook meer mensen mee helpen, want Bianca is zeker niet de enige die me deze vraag stelt.

Dus; kijk en luister mee en hopelijk voel je de steun in je rug.

In deze eerste video leg ik uit hoe ik je wil helpen met mijn antwoorden.

 

Dus: die volgende stap. Hoe ga je erachter komen wat jouw volgende stap is?

Slim van je
Overigens vind ik het heel slim van je om hulp te vragen. Een van de lessen die ik de afgelopen jaren zeker heb geleerd, is het wel: je hoeft het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden. Dus dat ik zeker ook een van de dingen die ik altijd doe: kijken naar anderen, zodat ik van hen kan leren.

Dat klinkt misschien tegenstrijdig met wat ik net in de video heb gezegd. Of toch niet?

 

Je bedrijf is nooit ‘af’
Het idee dat je ‘nog niet zo ver’ bent als een ander, kan heel frustrerend zijn. Het kan ervoor zorgen dat je groei stagneert. Je houdt daarmee je eigen groei tegen. Als je het idee kunt loslaten dat je bedrijf of concept ‘af’ moet zijn, kan dat heel veel ruimte geven. In die ruimte kunnen de briljante 🙂 inzichten binnenkomen!

Om een volgende stap te bepalen, zul je misschien ook regelmatig mensen in je omgeving om advies vragen. Daarop wil ik je graag het volgende meegeven:

Advies vanuit angst
Het advies van mensen in je omgeving, zoals je vrienden of familie, is vaak niet objectief. Er zit een laag van ‘angst’ onder. Je moeder heeft het beste met je voor, dus zal zij je willen beschermen. Zij wil niet dat je failliet gaat, of dat je met de ‘verkeerde’ mensen in zee gaat. Zij wil dat je gelukkig bent. Dus geeft zij zo veilig mogelijk advies. Je vrouw of man heeft misschien ook andere belangen. Als jij succesvoller wordt; wie zorgt er dan voor de kinderen? Moet hij/zij dan vrijheid inleveren? Vanuit die plek advies geven, kan eigenlijk niet.

 

Twee soorten advies
Als ik vragen heb over mijn volgende stap, zorg ik dus altijd dat ik weet van wie ik advies aanneem. Daarbij verdeel ik mijn vragen in twee soorten vragen:
– extern
– intern

Voor hele feitelijke vragen, bijvoorbeeld ‘hoe werkt dit software-programma’ (externe vragen), zoek ik een professional op. Iemand die verstand van zaken heeft en mij verder kan helpen. Voor vragen die meer de ‘gevoelskant’ op gaan (interne vragen), ga ik af op het advies van één persoon. En dat ben ikzelf. Het was een heel proces om te leren luisteren naar mijn gevoel, maar nu ik dat kan is dat een grote verademing. Het is heel fijn om 100% zekerheid te voelen over een volgende stap die ik te zetten heb.

Dat betekent overigens niet dat ik het nooit met anderen heb over ‘interne vragen’. Alleen zal ik voor de uiteindelijke beslissing altijd mijn eigen gevoel volgen.

Een voorbeeld
Laat ik even een voorbeeld geven van ‘ingaan op de ingeving’:

 

Praktische tip
En dan ook nog even een praktische tip, omdat ik dat toch niet kan laten. Kind Regardz is inmiddels mijn 5e bedrijf. De andere zijn gefuseerd of verkocht, dus ik heb genoeg praktische adviezen en ervaring in mijn rugzak. Dus natuurlijk kan ik het niet laten om ook concreet advies te geven om door te groeien.

 

Eén ding
Eigenlijk… eigenlijk… komt het allemaal op één ding neer. Eenvoudig om te begrijpen, minder eenvoudig om toe te passen.

 

Je energie hoog houden is wat anders dan ‘altijd vrolijk zijn’. Het gaat veel en veel verder dan dat.

Leven vanuit hoge energie betekent voor mij: in contact staan met mezelf. Echt in contact. Dus dan kan ik juist ook ooit streng of heel duidelijk zijn of ‘nee’ zeggen, omdat dat op dat moment de beste reactie is.  

Zolang je zorgt dat je altijd handelt vanuit die hoge energie kan het niet anders dan dat je bedrijf groeit. Die zin alleen laat al zien dat het in de praktijk helemaal niet zo makkelijk is om altijd in die hoge energie te zitten. Dat hoeft ook niet, zolang je maar handelt vanuit die energie. Dat is de nuance. Een hele belangrijke nuance.

Natuurlijk is er nog veel meer over te vertellen, maar ik hoop dat je hier alvast even verder mee kunt.

Nieuw of niet
Misschien heb je nu dingen gehoord die niet nieuw zijn voor je. Dan is het belangrijk om deze vraag zo eerlijk mogelijk te beantwoorden: pas je het ook toe?

Als het antwoord ‘nee’ is: don’t worry. Dat is bij heel veel mensen zo. En daarom is het ook zo goed dat je om hulp hebt gevraagd. Jezelf omringen met mensen die ook met deze thema’s bezig zijn, kan je enorm motiveren om er weer eens mee aan de slag te gaan. De herhaling kan je ook enorm helpen.


Mijn proces

Ten slotte deel ik graag nog met je hoe ik dit proces heb aangepakt. Wie weet haal je daar ook nog waardevolle inzichten uit:

 

Laat je me weten wat je van deze post vond? Laat even een reactie achter of mail me gerust: contact@yvonnevanbalkom.nl

Groetjes!
Yvonne.

 

 

 

 

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *