Hoe kunnen we ons brein herprogrammeren?

Gewoontes. Patronen. We hebben ze allemaal. Ben je je ook bewust van de kracht van gewoontes? Er zijn boeken vol over geschreven. Vooral over de gewoontes van succesvolle mensen. Je zou het liefst denken: mooi. Kopiëren en klaar. Maar we weten allemaal: zo makkelijk is het niet. 

Hoe vaak heb je jezelf al niet nieuwe gewoontes aan willen leren, maar dat je naar verloop van tijd toch weer terug viel in oud gedrag. En dat is… als je er überhaupt al aan begonnen bent.

Yvonne is benieuwd hoe het werkt in ons brein en hoe we dus de kennis van ons brein kunnen gebruiken om het aan- en afleren van gewoontes makkelijker kunnen maken voor onszelf. 

Neurowetenschapper Ayca Szapora weet er alles van en deelt in dit interview een hele krachtige manier om je brein te ‘herprogrammeren’. 

Luister of kijk waar jij wilt

We hebben het interview in diverse vormen opgenomen: 

– Je kunt het kijken via YouTube, of
– Luisteren via de podcast.

Een reactie of recensie achterlaten wordt erg gewaardeerd!

Veel kijk- en luisterplezier. 

Video

(Loopt het geluid niet gelijk met het beeld, dan kan het helpen om ‘m een paar seconden vooruit te spoelen. Dan loopt ‘ie daarna wel goed.)

Audio

Je kunt de podcast vinden in elke podcast-app. Zoek op ‘Wat als alles lukt’ of ‘Yvonne van Balkom’ en you shall find. Je kunt ook op de links hieronder klikken. 

Wil jij ook live aanwezig zijn bij het volgende interview van Yvonne met Ayca Szapora? Dat kan door je even aan te melden:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *