Stop met opvoeden. Start met inspireren.

Over inspiratie gesproken. De woorden van Jan Geurtz hebben inmiddels al heel veel mensen geïnspireerd. Hij is ook een van mijn grootste inspiratiebronnen. Daarom is hij deze week te gast in mijn podcast!

Thema: Stop met opvoeden. Start met inspireren.

 

Je kunt de podcast vinden in elke podcast-app. Zoek op ‘Speak and Inspire’ of ‘Yvonne van Balkom’ en you shall find. Je kunt ook op de links hieronder klikken. 

Mijn kinderen zijn inmiddels 10 en 8 jaar oud. Ik kan enorm genieten van de tijd die ik met ze heb én ook nog genieten van mijn verlangen om te werken. Dat is zeker niet altijd zo geweest. Ik ontwikkelde een enorm schuldgevoel; het werkende-moeder-schuldgevoel.

Lang heb ik gezocht naar manieren om ervan af te komen. Mijn eerste tactiek: zoeken naar onderzoeken waaruit blijkt dat kinderen van werkende moeders gelukkiger zijn. Als je lang genoeg zoekt, vind je alles wat je wilt. Dus ja, ik heb ze gevonden. Ik heb heel veel boeken gelezen over ambitieuze moeders en waarom dat oké is.

Verdween mijn schuldgevoel? Nee.

Voor mij kwam ‘de oplossing’ met het toepassen van de waardevolle lessen uit het boek ‘het einde van de opvoeding’ van Jan Geurtz. 

Ik leerde om anders om te gaan met mijn schuldgevoel. Jan Geurtz werd een van mijn grootste leraren. Ik leerde om op een andere manier naar het opvoeden van mijn kinderen te kijken. Ik ben er ook van overtuigd dat de sterke en fijne band die ik nu met ze heb, komt doordat ik zijn lessen zoveel mogelijk toepas.

Dus… als ik daarvan iets kan doorgeven, doe ik dat graag. Laten we beginnen met deze podcast met Jan!

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *