Stop met overtuigen. Start met inspireren.

Wil je geïnspireerd worden over inspiratie? Dan is Yvonne de juiste spreker voor jouw event.

Own it!

Stop met overtuigen. Start met inspireren.

Dat is de kernboodschap van Yvonne van Balkom, oprichter en hoofdredacteur van FEEM Magazine en de FEEM Community

In december 2020 deelde ze voor het eerst haar visie en ideeën voor het magazine. Drie maanden later, op 8 maart 2021, stond er een online magazine met 80 artikelen, 15 teamleden, een community met betalende leden en bereikte het magazine meteen duizenden lezers. 

Hoe kan dat in zo’n korte tijd? 

Yvonne heeft zich de afgelopen jaren verdiept in ‘inspiratie’. Hoe inspireer je anderen? Maar ook; hoe roep je inspiratie op bij jezelf? Door haar inzichten ook structureel toe te passen in haar bedrijf, lukt het haar keer op keer om mensen mee te krijgen met haar ideeën en om zelf vanuit flow te ondernemen.

Zelf zegt ze: ‘Ik heb FEEM Magazine niet bedacht. Ik voel dus ook niet zozeer ‘trots’ over deze prestatie. Ten eerste omdat het een teamprestatie is. Ik heb het niet alleen gedaan. Ten tweede omdat ik dus zelf niets bedenk. Het is ontstaan door steeds weer terug te keren naar mijn diepere kern en vanuit daar te handelen. Daar zit mijn inspiratie. Daar luister ik naar. Juist door zelf aan de kant te stappen en mijn gedachten zich er niet teveel mee te laten bemoeien, kan al dit moois ontstaan. Anders zou ik het alleen maar tegenhouden met gedachten als ‘wie ben ik nou om dit te doen’ bijvoorbeeld. Ik stap opzij, mijn inspiratie neemt het over en ik kijk met verwondering mee hoe snel het groeit. Dit is een bijzondere manier van ondernemen die ook voor mij vrij nieuw is. En het bevalt me prima. De druk is weg, de stress is weg. Ik heb rust in mijn hoofd en lijf en geniet met volle teugen van al het moois wat op mijn pad komt.’

3 vakgebieden

Haar manier van werken is in de loop der jaren ontstaan door drie vakgebieden te combineren. 

Communicatie / journalistiek

Hoe vind je de kernboodschap? Hoe breng je deze naar buiten zodat de doelgroep écht begrijpt waar het om draait? Haar kracht: snel naar de échte kern.

Beinvloedings Psychologie

Wanneer komt een boodschap wél of niet bij iemand binnen? Hoe komt iemand in beweging door de juiste woorden? Yvonne is gefascineerd door de werking van ons brein.

Persoonlijke groei / bewustzijn

Om verbinding te houden met jezelf en de mensen om je heen is het belangrijk om ook rekening te houden met onbewuste communicatie. Bewustwording is key.

Na een ingrijpende gebeurtenis op mijn 14e heb ik altijd mijn intuïtie en gevoel gevolgd. Al gaf ik er destijds nog niet deze woorden aan en 'deed ik maar wat'. Nu nog steeds overigens, want dat bleek juist de beste strategie voor mij. Gewoon doen. Inmiddels run ik met veel plezier mijn 5e bedrijf en kijk ik met verwondering toe hoe snel het bedrijf groeit.

Yvonne van Balkom

spreker thema inspireren